Европейската комисия стартира поредната си правна процедура срещу Унгария, оспорвайки

...
 
Европейската комисия стартира поредната си правна процедура срещу Унгария, оспорвайки
Коментари Харесай

ЕС оспорва мярката на Унгария за експулсиране на трафиканти на хора

 

Европейската комисия започва следващата си правна процедура против Унгария, оспорвайки решението за експулсиране на 700 арестувани трафиканти на мигранти, съобщи БГНЕС.

През април държавното управление на министър-председателя Виктор Орбан реши да освободи 700 арестувани трафиканти на хора, като им даде три дни да изоставен страната.

Унгария твърди, че в нейните затвори се намират 2600 души от 73 страни, което съставлява 13% от затворническата популация, което коства доста скъпо на данъкоплатците.

Изпълнителният орган на Европейски Съюз обаче твърди, че не са въведени системи за наблюдаване дали арестуваните трафиканти на хора излежават остатъка от присъдите си в родината си.

„ Комисията смята, че сходни съкратени наказания, използвани към лица, наказани за закононарушения, свързани с контрабанда, не са нито ефикасни, нито възпиращи и не са съобразени с събитията на обсъжданите случаи “, се споделя в отчета.

Сега Унгария разполага с два месеца, с цел да изясни по какъв начин има намерение да отговори на опасенията на Брюксел, а в противоположен случай Комисията може да заведе дело против Будапеща.

Външният министър на Унгария Петер Сиярто осъди този ход, потвърждавайки, че трафикантите на хора могат да работят единствено заради това, че съгласно него законите на Европейски Съюз предизвикват миграцията.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР